Долма - лозови сармички
13 Септември 2012
11733
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г смляно овнешко месо
40 г масло
120 г ориз
1 глава лук
400 г лозови листа
бульон от говежди кости
магданоз
черен пипер
сол
Смесваме смляното месо със сварения ориз, ситно нарязания лук и магданоз, сол и черен пипер. Отстраняваме дръжките на лозовите листа, подреждаме ги по две едно върху друго, поставяме плънка, увиваме сарми. Подреждаме ги в тенджера, посоляваме, прибавяме парченца масло, заливаме с бульон и задушаваме под похлупак около един час. Поднасяме с кисело мляко, разбъркано със счукан чесън и сол.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари