Тропически температури се очакват и днес. Динята може да ви помогне да победите жегата, а неочаквана съставка може да я направи още по-сладка.
Мнозина не биха помислили, че този трик е ефикасен, тоест, че точно тази подправка „върви добре“ с динята, правейки я още по-вкусна.
Е, ако сте искали да се насладите на сладка диня , а на първата хапка сте разбрали, че сте купили горчива и безвкусна, решението е солта!
Солта ефективно намалява горчивината . Експертът по вкуса на храната Боб Стъки излезе с доста добра теория защо този трик работи.
„Динята има три вкусови елемента, сладко, кисело и горчиво, като горчивината може да надделее над сладостта. „Когато поръсите малко сол върху парче диня, тя освобождава сладостта и потиска горчивината“, обясни тя.
В същото време солта активира слюнчените жлези, като прави всичко, което ядете, по-сочно, което е много важно в летните жеги. Забелязали ли сте някога, че колкото повече се потите, толкова повече тялото ви жадува за сол?
Вашето тяло ви напомня да проверите електролитите си. А „солената” сочна диня ви помага да осигурите на тялото си хранителни вещества, да възстановите електролитите и да поддържате тялото си хидратирано с всяка хапка.