Варенето на месо може да произведе само едно от двете неща: или крехко парче говеждо месо , или бульон, в който е било варено то. Има обаче хитър трик за приготвяне на вкусно и крехко ястие дори от най-лошия продукт и той се състои в използването на най-обикновена бананова кора , която сме запазили, след като сме изяли вкусния плод.
Полученият бульон може да се използва например за приготвяне на супа или яхния. Друго добро предимство на този метод е няколко пъти по-краткото време за готвене. Дори най-евтините и жилави парчета говеждо месо се превръщат в истински деликатес.
Същността на метода
Месото се поставя в тенджера и се залива с вода. Банановите кори трябва да се добавят след обилно измиване с вода.
Пяната, която се образува при варенето, се отстранява с решетъчна лъжица.
След 20-30 минути говеждото ще е почти готово за сервиране, така че след половин час можете да извадите банановите кори от тенджерата. На мястото им добавете любимите си зеленчуци към месото и гответе месото още малко.
Няма нужда да се притеснявате за крайния резултат: месото, както и бульонът, няма да имат нищо общо с бананите. Този метод на готвене е заимстван от азиатските готвачи, където говеждото и агнешкото се приготвят върху бананови кори.