Повечето от нас използват специални преси за чесън, когато ни се налага да употребим ароматния зеленчук за някоя гозба. Но при този метод с "пресоването" на чесъна, по-голямата част от скилидката се изхвърля, да не говорим, че миенето на самия уред никак не е приятна работа.
Много домакини предпочитат рендето пред пресата - така няма "фира", а и прясно настърганият чесън е много по-ароматен от пресования или сухия, отделя много повече сокове и се готви най-добре в това си състояние..
Днес ще ви споделим един трик , с чиято помощ стъргането на пресния чесън на ренде ще се превърне в песен!
Всичко, което ви трябва, е по-дебел найлонов плик, който да "наденете" върху рендето.
След като сте го "облекли" по този начин, може спокойно да настържете скилидката
Това е!
Сега просто махнете торбичката, изсипете чесъна в съда, в който ще ви върши работа, и готово!
Друг плюс на този трик е, че така рендето практически не се цапа и не е необходимо да го миете.
Гениално, нали?