Доматен сос със сметана
13 Ноември 2012
20365
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Доматите се посоляват и се смилат на машинка (или се смачкват много добре). Веднага след тях се смила и лукът. В два отделни съда се слага по 100 г масло и се оставя да се загрее. В единия съд се задушават лукът и доматите, а в другия се запържва брашното. Когато брашното добие златист цвят, се прибавя предварително загрятата сметана и се разбърква. Добавя се задушените домати с лука и се долива малко топла вода. Посолява се на вкус и се поръсва със ситно смления кимион. Сосът се поднася главно към ястия с говеждо месо.
Вместо с вода сосът може да се приготви с бульон.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари