800 г домати
300 г засъхнали филии хляб
1 глава лук
2 скилидки чесън
200 г листа босилек
1 л бульон
5 супени лъжици зехтин
сол
черен пипер
Обелвате доматите, потопявайки ги първо за около 20 сек във вряща вода, а след това ги отцеждате. Разрязвате ги на парченца и почиствате семената. Обелвате чесъна и лука и ги нарязвате заедно с половината листа босилек. За-пържвате всичко със зехтин, след това добавяте доматите, посолявате и варите около 30 минути на среден огън в полу-отворен съд, разбърквайки от време на време. Нареждате филиите хляб в тавичка и ги запичате в силно загрятата фурна. След това ги натрошавате, прибавяте ги към доматите, заливате с бульона, подправяте на сол и черен пипер и варите около 30 минути, разбърквайки от време на време, за да може хлябът да се превърне в каша. Накрая изключвате котлона, прибавяте останалите листа босилек, покривате с капака и оставяте да престои няколко минути.