Доматена супа с рачешко
15 Юли 2012
5592
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг домати
300 г лук
1 средно голям морски рак (или консерва от краб)
1 чаша бяло вино
малко сметана
30 г масло
1 скилидка чесън
парченце лимонова кора
смлян черен пипер
щипка настъргано индийско орехче и шафран
босилек
мащерка
резене
сол
1 1/4 л вода
С половината от маслото изпържваме нарязания на филийки лук, прибавяме ситно нарязаните домати, сол, подправките и задушаваме на тих огън в захлупен съд около 20 минути. Наливаме виното и задушаваме 2 минути, прибавяме половината нарязано месо от рак, добавяме водата и задушаваме 15-20 минути. Пресоваме супата, прибавяме останалото месо от рак и претопляме. Преди поднасяне добавяме сметана и масло.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари