Доматена супа с риба
22 Декември 2011
6307
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
600 г филе от риба
2 глави лук
500 г домати
1 супена лъжица брашно
4 супени лъжици зехтин
1 глава чесън
50 г орехови ядки
1 лимон
мащерка
люти чушки
черен пипер
сол
Ситно нарязаният лук се задушава в сгорещената мазнина заедно с нарязания на филийки чесън и част от доматите, нарязани на ситно.
Щом лукът омекне и доматите се посгъстят, се прибавя брашното и сместа се разрежда с топла вода.
Слага се да кипне и тогава се добавят останалите домати, нарязани на кубчета, счуканите орехови ядки и почистената, нарязана на парченца риба.
Супата се вари още 15-20 минути и накрая се подправя със ситно нарязаната мащерка, сока от лимона, черен пипер и сол на вкус.
Поднася се студена с препечени люти чушки.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари