2 чаши брашно (по възможност безглутеново)
4 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. (морска) сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/3 чаша настъргано сирене Пармезан
2 големи яйца
1 1/2 чаши пълномаслено прясно мляко
1/2 чаша спанак (замразен, предварително размразен и нарязан)
3/4 чаша краве сирене
3/4 чаша сушени домати, отцедени и нарязани
В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, солта, пипера и пармезана. В друга купа разбийте яйцата и ги смесете с млякото, спанака, сушените домати и сиренето. Съберете мокрите и сухите съставки и бъркайте, колкото да се смесят. С лъжичка сипвайте от сместа в предварително намазнени формички за мъфини, така че да запълнят 3/4 от обема им. Печете ги около 12-15 минути, докато са готови отвътре, а отвън станат златисти.
Оставете ги във формата за около 10 минути, след това ги обърнете върху решетка, за да изстинат напълно.