Доматено ризото с кашкавал
22 Декември 2011
19421
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Почистваме лука и го нарязваме на дребно. Почистваме ориза и го измиваме гокато водата стане бистра. Измиваме доматите и ги рендосваме. Нарязваме магданоза на ситно.
В тиган загряваме олио (около 2 с.л.). Запържваме лука да омекне. Добавяме ориза и го запържваме няколко минутки, докато започне да става прозрачен. Добавяме доматите и подправките и 3 ч.ч. вода. Намаляваме котлона, покриваме с капак и оставяме да къкри 20 мин. От време на време разбъркваме и ако е нужно доливаме още малко вода. Ястието трябва да е леко воднисто. После слагаме при ориза настърган кашкавал. Разбъркваме докато кашкавала се ратопи и сваляме от котлона. Сервораме веднага, поръсено с малко магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари