Доматено суфле
29 Май 2013
4671
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг. домати
1 малка глава лук
150 гр. краве масло
1/2 л прясно мляко
4 яйца
100гр. кашкавал
3 с.л. брашно
1 щипка босилек
черен пипер
сол
Запържваме в тиган ситно нарязания лук и босилек с 50 гр. краве масло. Добавяме обелените и нарязани домати. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме до сгъстяване на сместа. От останалото масло, брашното и прясното мляко приготвяме гъст сос бешамел. След като се охлади сосът, посоляваме, добавяме половината настърган кашкавал и другата половина от кашкавала - нарязан на кубчета, доматената смес, разбитите жълтъци, накрая смесваме и с разбитите на сняг белтъци. Изливаме в намазан с масло съд за суфле и печен в умерена фурна до зачервяване.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари