Домати, пълнени с леща

вход през zajenata.bg
Домати, пълнени с леща
admin
Добавена от: admin
19338
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 ч.ч. бял ориз
1/2 ч.ч. леща
1 ч.ч. вряща вода
2 с.л. масло (или маргарин)
1 глава лук, накълцана
сол на вкус
черен пипер на вкус
8 средни домата
2 с.л. олио
1 скилидка чесън, накълцана на дребно

Измийте ориза и лещата. Поставете ги в тенджера и прибавете врящата вода. Поставете капак и гответе за 10 минути на средна температура. В това време загрейте маслото в тиган. Прибавете лука и сотирайте до златисто-кафяво. Прибавете лещата и ориза. Овкусете със сол и пипер.
Махнете горната част (капачетата) на домата, като я запазите. Издълбайте сърцевината и също я запазете. Напълнете със сместта от ориз и леща и поставете запазените капачета. Поставете изправените домати в подходяща тавичка.
Сърцевината на доматите накълцайте на дребно, прибавете чесъна и олиото и разбъркайте добре. Изсипете получената смес около доматите в тавичката.
Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 10-15 минути. Сервирайте докато са още горещи.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft