350 г смлени бадеми
175 г пудра захар
175 г кристална захар
2 ч.л. лимонов сок
3 капки бадемова есенция
1 бр. яйце
Бадемите се накисват в гореща вода за около 30 минути и се обелват. Оставят се да изсъхнат. Смилат се възможно най-фино. Смесват се със захарта в порцеланова купа. В средата се прави кладенче и се добавят лимоновия сок, есенцията и яйцето. Бърка се до получаването на гъста паста. Изсипва се върху плот, поръсен с пудра захар и се меси с ръце до получаване на гладка смес. Не трябва да се прекалява с месенето, защото пастата ще се омазни и ще бъде трудно да се работи с нея. Съхранява се в хладилник, добре увита с домакинско фолио. При допир с въздуха бързо съхне.
Това количество е достатъчно да покрие торта с диаметър 20 см.