Домашен бульон на кубчета - 100% вкус без нито едно Е! Ето колко лесно се приготвя:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Домашен бульон на кубчета - 100% вкус без нито едно Е! Ето колко лесно се приготвя:
26096
Снимков материал: pixabay.com
Домашен бульон на кубчета - 100% вкус без нито едно Е! Ето колко лесно се приготвя:

Почти всяка домакиня използва в кухнята удобните и практични кубчета бульон . Ако обаче се зачетете в опаковката, ще забележите, че съдържат доста Е-та, както и други съставки, които не бихте искали да вкарвате в тялото си ежедневно.

За щастие съществува лесен начин да си приготвим сами бульон на кубчета у дома . Не ви трябва нито маса време, нито кой знае какви кулинарни умения.

Можете да сготвите дори два литра бульон от едно кубче, така че този продукт ще издържи наистина дълго време.

Бульон кубчета

Домашни кубчета бульон

Продукти:

200 г пилешко филе

200 г лук

400 г моркови

200 г корен от целина

3-4 скилидки чесън

50 г зелении

1 супена лъжица растително масло

100 мл студена вода

50 г сол

1 ч.л.куркума

Приготвяне:

Нарежете пилешкото филе на средни парчета от около 2 до 2,5 см. Нарежете лука, корена от целина, морковите и скилидките чесън. Накълцайте ситно зелениите.

Запържете лука и добавете парчетата пилешко филе. Пържете 5-7 минути.

пиле със зеленчуци

Добавете нарязани моркови и корен от целина. Задушавайте още 2-3 минути. Добавете 100 мл вода, покрийте тигана и оставете да къкри 15-20 минути.

Когато цялата течност се изпари и зеленчуците омекнат, добавете нарязания чесън в тигана. Разбъркайте, покрийте тигана с капак и след половин минута отстранете от котлона.

задушени зеленчуци

Изсипете съдържанието на тигана в дълбока купа. Посолете зеленчуците и месото, добавете куркумата и нарязаните подправки. Разбъркайте и пасирайте сместа до гладкост. Масата трябва да е кремообразна.

пасирани зеленчуци

зеленчуци за бульон

Пригответе форма, в която да замразите бульона. Постелете я със стреч фолио и разпределете приготвената маса. Покрийте със стреч фолио и сложете във фризера за 2-3 часа.

бульон на кубчета приготвяне

Нарежете готовия бульон на кубчета и увийте всяко във фолио или пергаментова хартия.

кубчета бульон домашни

Съхранявайте във фризера.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft