Домашен бюрек с точени кори като от баничарницата - никой няма да повярва, че сте го правили вие!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Домашен бюрек с точени кори като от баничарницата - никой няма да повярва, че сте го правили вие!
Домашен бюрек с точени кори като от баничарницата - никой няма да повярва, че сте го правили вие!
admin
Добавена от: admin
142605
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница (от една опаковка се правят два бюрека)
За намазване на корите за един бюрек:
180 мл олио
100 мл вода
1 чаена лъжичка сол
1 равна лъжичка бакпулвер
1 равна супена лъжица брашно
За плънката (първи вариант):
300 гр. извара
100 г. заквасена сметана или кисело мляко
За плънката (втори вариант):
5 стръка пресен лук (ситно нарязан)
1 глава лук (ситно нарязана)
1/2 лапад (сварен)
1 чаена лъжичка Вегета
олио за пържене

Пригответе този бюрек и ще изненадате всички. Никой няма да повярва, че е домашно направен. Вкусът му е наистина като от баничарницата.

Първо намазнете добре кръгла тава с диаметър 26 см. Смесете съставките за намазване с тел за разбиване. Смесете сиренето и заквасената сметана. 
Вземете две кори и ги сложете в тавата с краищата навън. Намажете всяка с течната смес и върху нея сложете 3 кори, които нагънете като акордеон (ветрило), така че да се вместят изцяло в тавата. Отново ги намажете добре с течната смес, след това сложете отгоре половината от плънката. Покрийте с още 3-4 намазани кори, след което поставете отново от сиренето. Покрийте сиренето с една кора, намажете с течната смес и затворете всичко с краищата на корите, които са извън тавата. Намажете бюрека отгоре и пъхнете да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато хубаво се зачерви.

Докато се пече първият бюрек, пригответе и втория. Запържете в малко олио пресния лук, овкусете с Вегетата, солта и черния пипер, а накрая прибавете и задушения лапад (може и спанак). Редете корите по същия начин, само че вместо с два реда плънка пригответе бюрека само с един, в зависимост от това колко кори останат.

Поднесете с айрян, кисело мляко или някакъв сос.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft