Домашен ванилов пудинг
22 Декември 2011
18397
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Сварете прясното мляко заедно със захарта и го дръпнете от котлона. При непрекъснато бъркане към него започнете да прибавяте 5 разбити яйца. Слага се и желатинът, който е предварително накиснат според указанията на опаковката и разтопен на слаб огън. Най-накрая се добавя и нишестето, размито в малко вода и кремът се слага да се вари на водна баня. Бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти.
Свалете от котлона, покрийте с фолио, за да не хване коричка и оставете на страна да се охлажда. През това време разбийте течната сладкарска сметана на пухкав сняг. Прибавете я към вече охладения крем на порции, като разбърквате внимателно.
Белият крем може да се поднесе с плодове, ядки, мармалади, шоколад.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари