арабски питки - 4 броя
мазнина
месо - 250 - 300 г агнешко
лук - 1 глава
чесън - няколко скилидки
оцет - 100 мл
сол
черен пипер
домати
зеле
пържени картофи
майонеза - 3 с.л.
кисело мляко - 3 с.л., за соса
лимонов сок - 1 - 2 с.л., за соса
горчица - 1 ч.л. деликатесна, за соса
Нарежете агнешкото на тънки пържоли и ги начукайте под найлоново пликче, за да стане максимално тънко и финно месото. Тънките пържоли нарежете на малки малки лентички и ги мариновайте за 1 нощ в нярязаните лук, чесън и оцет.
На следващия ден сложете отцеденото месо да се изпържи заедно с лука и чесъна. Готовото месо се вади и в същия съд се натриват с останалата мазнина питките (от едната страна), докато се загреят.
За соса разбъркайте заедно киселото мялко, майонезата, лимоновия сок, щипка захар и горчицата. В всяка питка по средата разпределете от месото с карамелизираните лук и чесън, сложете резени домат, малко накълцано зеле, пържени картофки и полейте със соса. Завийте арабския дюнер и го сложете в хартиена салфетка.