Замесва се тесто от брашното, водата, маята и сол на вкус. Водата трябва да е топличка, но не гореща. Тестото се разделя на 12 топки, от които 5 големи, 4 средни и 3 малки. Първо се разточват големите топки. Всяка се точи на голяма кора, която се поръсва с олио. Редят се една върху друга, като 4-тата кора се поръсва с част от нарязания праз. Така подредени корите се прехвърлят в тава с диаметър около 32 см и краищата им се усукват навътре под формата на плитка. След това отново се поръсват с малко от праза и процедурата се повтаря със средните и малките топки тесто, като се редят в тавата върху най-голямата кора (като на снимката), а краищата им се усукват навътре. Накрая зелникът се оставя да втаса около 20 мин. Втасалият зелник се намазва с яйце. Пече се на температура от 180 градуса 30 минути.