Домашен зелник с препечени кори
22 Декември 2011
43347
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1300 гр. кисело зеле
700 гр. брашно тип 500
200 мл. олио
1 с.л. оцет
От брашното, щипка сол, 1 с.л. оцет и хладка вода, колкото е необходимо(около 1 ч.ч.) се замесва меко тесто. Тестото се разделя на 12 топчета, които се покриват с кърпа и сеоставят за 20-30 мин. От всяко топче се разточва тънка кора, която след това се запича в суха тава на котлона.
Прави се плънка: киселото зеле се нарязва ситно и се запържва с 80 мл олио. В намазнена тава се редят две кори, ред плънка, като всяка кора се наръсва обилно с олио. Последната кора се наръсва само с олио. Зелникът се пече в умерена фурна. Изпеченият зелник се наръсва с вода и се покрива с друга тава, за да омекне.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари