Божествен чипс от кашкавал - новата страст на мъжете и изкушение за жените! Хрупкав, пикантен и много биричка пие:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Божествен чипс от кашкавал - новата страст на мъжете и изкушение за жените! Хрупкав, пикантен и много биричка пие:
Божествен чипс от кашкавал - новата страст на мъжете и изкушение за жените! Хрупкав, пикантен и...
8921
Божествен чипс от кашкавал - новата страст на мъжете и изкушение за жените! Хрупкав, пикантен и много биричка пие:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес имаме за вас перфектното изкушение за филмова вечер с приятели или приятна раздумка със семейството. Хрупкав домашен кашкавален чипс - в пъти по-вкусен от картофения, а се прави супер лесно, направо за нула време.

В оригиналната рецепта се използва сирене чедър, но спокойно може да го приготвите и с обикновен кашкавал, Гауда или Едам - каквото предпочитате.  Хрупкавият кашкавален чипс е най-новата мода в семействата, грехота ще е да не го полеете с чаша вино или биричка!

Хрупкав кашкавален чипс

Продукти:

280 гр. сирене Чедър или кашкавал

30 гр. брашно

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. бакпулвер

лют червен пипер (на вкус)

1 с.л. масло

семена от черен сусам, мак, кориандър или кимион - 1  супена лъжица

Приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса. Застелете 2 тавички с хартия за печене. Настържете сиренето на едро ренде.

В дълбока купа смесете брашно, червен пипер, бакпулвер и лют червен пипер. Добавете маслото, избраните семена (черен сусам, мак, кориандър или кимион, могат да се използват няколко вида подправки) и разбъркайте с вилица до равномерна, гладка смес. След това добавете настърганото сирене и отново разбъркайте всичко, но с ръце.

съставки кашкавален чипс

Оформете и изпечете чипса: Поставете малки порции от сместа (около 1 супена лъжица) върху хартия за печене, на разстояние около 5 см. Изравнете ги леко със задната част на лъжица.

кашкавален чипс

Печете чипса за 9-12 минути, до златисто кафяво. След това оставете да се охлади напълно върху тавата -след охлаждане трябва лесно да се отлепи от хартията. За да извадите по-лесно чипсчетата, повдигнете хартията за краищата и ги извадете в купа.

Съхранявайте кашкаваления чипс в херметически затворен контейнер в хладилника, освен ако не планирате да го изядете веднага. Приятен апетит!

кашкавален чипс рецепта

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft