250 г брашно
200 г захар
75 г горчиво какао на прах
2 ч.ч. прясно мляко
250 мл сметана
250 мл кондензирано мляко
200 мл прясно мляко
1 ванилия
8 г желатин на листa
10 г бакпулвер
Приготвяне на блата: разбъркайте брашното, захарта, какаото, бакпулвера и накрая смесете с 2 ч.ч. прясно мляко. Изсипете в намазнена тавичка с 24 см диаметър и печете 20-30 минути на 160 градуса (или според фурната). Загрейте 50 мл прясно мляко и добавете предварително накиснатия и добре изцеден желатин в малко вода. Прибавете останалото 150 мл мляко (след като се е разтворил желатина), кондензираното мляко и ванилията. Оставете да изстине напълно и добавете добре разбитата сметана. Оставете да се втвърди. Разрежете изстиналия вече блат на две и напълнете със сметановия крем. Украсете по желание.