Съставки
- Пилешко месо 500 гр
- Мляко 200 мл
- Яйце 1 бр.
- Чесън 2 скилидки
- Сол 4 г
- Червен пипер 15 г
- Сок от цвекло 30 мл
- Чедър 100 г
Подготовка
Нарежете пилешките гърди и чесъна. Смелете до гладкост.
След това добавете яйцето, солта, червения пипер, млякото и сока от цвекло.
Смелете отново с пасатор. Трябва да получите гъста, миришеща маса.
Прехвърлете основата на бъдещия колбас в дълбока купа и настържете чедъра там.
Разстелете фолио и навийте плътно сместа.
Поставете в тенджерата, налейте малко вода. Оставете полуготовия продукт покрит за 40 минути на умерен огън.
В крайна сметка остава само да се охлади и накълца. И вкусният натуралният колбас е готов. Приятен апетит, приятели!
Често мажа този колбас под формата на пастет върху препечен хляб. Предлагам го на моите гости нарязан, докато децата обичат пилешки колбас в омлет с домати. Има много опции, само вие можете да избирате!