В Италия под името "Fragolino" има 2 много популярни напитки - вино от конкретен вид грозде и вкусен ягодов ликьор . С удоволствие ще ви споделим втората рецепта, която мислим, че ще ви влезне в употреба много бързо.
Богатият вкус и аромат на напитката, както и приятният естествен цвят, няма да оставят никой безразличен. За приготвянето му обикновено се използват пресни ягоди . Сервирайте ликьор "Fragolino" преди или след хранене. Между другото, също се вписва много добре в импрегнирането на тарталети, торти, кифли и сладкиши.
Съставките
ягоди 500 грама
захар 2 пакета по 500гр
лимонов сок 50 ml
водка 250 ml
вода 250 ml
Подготовка
Измийте ягодите, отстранете дръжката и внимателно изсушете с хартиени кърпи.
Нарежете големите плодове на половина и ги разбийте с миксер или блендер до получаването на гладна консистенция
След това прецедете сместа през сито или цедка
В захарта се изсипва чаша вряла вода и се затопля, като се разбърква непрекъснато. Изчакайте захарта да се разтвори напълно. Когато сиропът е напълно охладен, добавете лимоновия сок
Смесете сиропа с пюрето от ягоди. Налейте водката (или уискито), разбъркайте. След това изсипете всичко в чист стъклен съд.
Оставете на стайна температура в продължение на 3-4 дни, от време на време разклащайте утайката. След това слейте утайката, ако е необходимо, филтрирайте напитката и я бутилирайте, плътно я запечатайте. Да се съхранява в хладилника.
Ароматно домашно приготвената спиртна напитка върви с натрошен лед. Добавете рецептата в отметките, споделете я с приятели и не забравяйте да подготвите "Fragolino" - със сигурност ще ви хареса.