Пожълтелите или оцветени по друг някакъв начин зъби са често срещан козметичен проблем, който засяга както мъжете, така и жените. Това може да е резултат от някои храни и напитки, като червено вино, сладкиши с високо съдържание на изкуствени оцветители; нездравословни навици като пушене или просто генетика. Сега пазарът предлага изобилие от търговски продукти за избелване на зъби . Въпреки това те струват скъпо, резултатът отнема много време и често не дават желаните резултати.
От друга страна съществуват естествените алтернативи като изплакване на зъбите с ябълков оцет , което дава невероятни резултати за избелване на зъбите.
Ябълковият оцет е страничен продукт от ферментацията на ябълките; богат е на пектини, здравословни ензими и основни минерали. Що се отнася до здравето на устната кухина, оцетът действа по два начина - премахва петна от зъби , избелва зъбите и унищожава всички бактерии в устата, които причиняват лош дъх.
Какви са ползите от ябълковия оцет за зъбите?
На първо място, ябълковият оцет е мощен антисептик, което означава, че ефективно убива всички бактерии в устната кухина. На второ място, той е мощно почистващо средство, което премахва петна и избелва зъбите.
Как да използваме ябълков оцет за избелване на зъбите?
Тази процедура не може да бъде по-проста. Просто смесете около ½ чаена лъжичка ябълков оцет с чаша вода и изплакнете зъбите си сутрин с получената течност. Имайте предвид, че неразреденият оцет може да увреди зъбния емайл, така че не забравяйте да го смесите с вода преди процедурата. Освен това не забравяйте да си измиете зъбите след това. Правете процедурата редовно, за да премахнете грозните петна от зъбите и да ги избелите.
Какво трябва да знаете, преди да използвате ябълков оцет:
- Винаги разклащайте бутилката преди употреба, тъй като важните полезни вещества обикновено се утаяват на дъното.
- Оцетът е много кисел, което означава, че може да увреди зъбния ви емайл, ако се използва неразреден.
- Не използвайте ябълков оцет повече от веднъж на ден, за да избегнете увреждане на зъбния емайл.
- Ябълковият оцет не е същият като обичайния винен оцет - не използвайте винен оцет по никакъв начин (дори разреден)!