Мармаладът от банан и джинджифил не съдържа никаква захар, глутен, консерванти и пр. Рецептата е супер диетична и без проблем бихте могли да я включите в режима си за отслабване.
3 зрели, средно големи, банана
2 см корен от джинджифил
1 портокал с кората
Сокът от ½ лимон
1,2 грама канела на прах
1,2 грама екстракт от ванилия
2 лъжички мед
1 щипка индийско орехче
Обелете и намачкайте трите банана.
Добавете меда и загрейте на бавен огън, докато се разтвори напълно. Оставете да се вари 15 минути или докато получи желаната консистенция. Ако престои повече на котлона, бананите ще потъмнеят.
Когато е готово, сипете продукта в стъклен съд и дръжте в хладилника две седмици. Използвайте са мазане на печени филийки и пр. храни на закуска.
Освен че е помага при отслабването, мармаладът съдържа доста вещества, полезни при различни здравословни проблеми: витамини В комплекс, витамин С, фолиева киселина, калций, магнезий, желязо, въглехидрати, протеини, фибри.