Свекърва ми ме научи да приготвям този Наполеон без печене за 5 минути . На всичките ми приятели, когато ми идват на гости (особено на по-близките ми, които идват без предупреждение), редовно приготвям тази торта и се подслаждаме заедно. Най-добре е Наполеонът с бисквити да престои през нощта в хладилник, но ако бързате, може да го сложите във фризера за малко, докато стегне.
Всички се възхищават на вкуса и веднага питат за рецептата. Ето я и на вас - уникален Бисквитен Наполеон :
Наполеон без печене за 5 минути
Продукти:
2 яйца
100 г захар
1 пакетче ванилова захар (10 г)
4 супени лъжици брашно
2 супени лъжици нишесте
800 мл прясно мляко
80 г масло
500 г бисквити (маслени, петит бьор, Закуска)
Приготвяне:
Счупете две яйца в по-дълбок съд и ги разбийте с вилица или бъркалка. Добавете 100 г захар и продължете да бъркате, докато захарта се разтопи. след това добавете 10 г ванилова захар.
След като разбиете добре яйцата, добавете 4 супени лъжици (до горе) брашно. Постепенно добавяйте брашното при непрекъснато бъркане и се уверете, че сместа е напълно гладка и без бучки.
След това добавете две супени лъжици от нишестето отгоре, след което продължете да бъркате (също докато сместа стане гладка и без бучки). Ще забележите, че сместа се сгъстява, така че добавете малко от тези 800 мл мляко и разбъркайте, за да се разреди.
Продължете да добавяте цялото мляко на тънка струя при непрекъснато бъркане. След това поставете тенджерата на котлона и я загрейте на умерен огън, като бъркате непрекъснато. Сварете крема също като пудинг, докато се сгъсти (разбъркайте и внимавайте да не загори).
В сварения крем, докато е още горещ, добавете 80 г нарязано на кубчета или лентички масло и продължете да бъркате, докато се разтопи и се интегрира напълно в сместа. Прехвърлете крема в друга купа, за да изстине по-бързо.
Формата за торта с диаметър 18 см покрийте със стреч фолио, след което наредете бисквитите на дъното. В зависимост от вида на бисквитките преценете дали е необходимо предварително да ги накиснете в малко мляко или е достатъчно да ги накиснете малко в крема и да ги „залепите” на дъното на формата.
След като напълните дъното, върху тях намажете слой крем, след което поставете нов ред бисквити върху него. Нанесете отново слой от крема и изравнете. Повторете процедурата, докато имате материал.
Накрая поръсете тортата отгоре с натрошени или нарязани бисквитки, смлени лешници, орехи, настърган шоколад или каквото искате. Най-добре е тортата да се постави в хладилник за една нощ, за да омекнат хубаво бисквитките и да стегне тортата. Но ако бързате, можете да го поставите и във фризера за 1,5-2 часа.
Да ви е сладко!