Нежният пастет от пилешки дроб се счита за много старомоден, но в същото време "перфектно и великолепно" ястие, което малки и големи обичат. Пастетът от патешки или пилешки дроб се приготвя с много масло и няколко капки алкохол или ракия, за да се пречисти вкусът.
Купете черен дроб в една тарелка - вкуса на купешкия няма нищо общо с домашния. Началната опция е многократно по-добра.
Съставките
Пилешки черен дроб 450 гр
лук 1 бр.
масло 400 гр
чесън 2 скилидки
мащерка 1 ч.л.
ракия 1 супена лъжица
Зехтин 2 супени лъжици.
Морска сол на вкус
Черен пипер на вкус
Подготовка
Разтопете маслото в малка тенджера. Изцедете течността през сито.
Налейте зехтин в тигана. В него се запържва нарязания лук и чесън.
Още веднъж загрейте масло в тигана. Нарежете черния дроб. Запържете го. Поръсете с мащерка. Изпържете до червено в краищата и розово в средата.
Изсипете в тигана с черен дроб и ракията.
Сложете в купичка и пъхнете в хладилника поне за 60 минути
Да, пилешкият черен дроб може да се сервира по различен начин . Но е по-добре да имате няколко опции за разнообразие от ястия от сравнително евтин продукт. Какво мислите? Изпратете рецептата на приятел, чийто пилешки черен дроб винаги е в менюто.