Домашен сладкиш без блат и тесто, нежен като крем, по-вкусен от сладолед:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашен сладкиш без блат и тесто, нежен като крем, по-вкусен от сладолед:
Домашен сладкиш без блат и тесто, нежен като крем, по-вкусен от сладолед:
24784
Източник: За Жената
Домашен сладкиш без блат и тесто, нежен като крем, по-вкусен от сладолед:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Домашен сладкиш без блат и тесто , който на всичкото отгоре се приготвя бързо и лесно - ако сте сръчни, за не повече от 10-20 минути. Ще забравите за другите кремообразни десерти и дори за сладолед, ако научите тази рецепта. Всяка хапка буквално се топи в устата! Ето какво ви трябва:

Домашен сладкиш без блат и тесто

Продукти:

  • 400 мл прясно мляко
  • настъргана лимонова кора на вкус
  • 1 чаена лъжичка ванилова захар
  • 2 жълтъка
  • 40 г захар
  • 15 г нишесте
  • сок от 1 лимон
  • 100 г кондензирано мляко
  • за украса: канела/какао/шоколад на прах

Приготвяне:

Към млякото добавете ситно настърганата лимонова кора и ваниловата захар, след което го сложете на огъня да заври.

мляко с лимонова кора

Снимка: youtube

В отделна купа отделете два жълтъка (белтъците използвайте за друго), добавете 40 г захар и ги разбийте да се смесят.

След това добавете нишестето и загладете, за да няма бучки.

пресечено мляко

Снимка: youtube

Щом заври, млякото се сваля от котлона и се прецежда през цедка (за да се отстрани лимоновата кора). Към цеденото мляко добавете сместа от разбитите жълтъци и разбъркайте енергично.

мляко през цедка

Снимка: youtube

Млякото се връща на котлона и се загрява на умерена температура при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти като пудинг.

крем с жълтъци

Снимка: youtube

Изсипете крема в друга купа, покрийте го с фолио и оставете да изстине на стайна температура.

пухкав пудинг

Снимка: youtube

пудинг ванилия

Снимка: youtube

Изстискайте сока от един лимон и го прецедете през цедка. Добавете 100 г кондензирано мляко и разбийте с миксер. Когато се сгъсти като крем, добавете предварително охладения жълтъчен крем.

Разбийте с миксер до гладкост, след което изсипете цялата смес в подходящ съд, предварително намокрен със студена вода.

крем с пудинг

Снимка: youtube

крем с канела

Снимка: youtube

Заравнете и изсипете отгоре шоколад на прах/канела или нещо по ваш вкус.

крем десерт с канела

Снимка: youtube

Оставете тортата да се охлади в хладилник за 30 минути, след което сервирайте. Вкусът е неустоим, с изненадващо свежа нотка.

фантастичен десерт

Снимка: youtube

Насладете се на сладостта!

десерт с пудинг

Снимка: youtube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft