Домашен сладолед с бадеми
22 Юли 2013
3518
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
100 г бадеми
2 ч.ч. прясно мляко (домашно овче мляко)
2/3 ч.ч. сметана (сладкарска)
3 жълтъка
1/2 ч.ч. пудра захар
1 с.л. вишновка
Бадемите се смилат на прах. Към тях се добавят млякото и сметаната. Всичко се обърква много внимателно с дървена лъжица. На предварително загрят котлон се слага бадемовата смес и се бърка внимателно докато заври, след което се оттегля от котлона за охлаждане. Отделно в дълбок съд на водна баня, се разбиват жълтъците с пудрата захар и 1 с.л. вишновка. Внимава се сместа да не заври (достатъчни са 5-7 минути при загрят котлон). Смесва се бадемовата и яйчената смес до получаване на еднородна смес. Слага се в пластмасова кутия с капак и се оставя във фризера да замръзне. Консумира се на следващия ден.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари