Домашен телешки бъргър

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сандвичи
Домашен телешки бъргър
Домашен телешки бъргър
admin
Добавена от: admin
10289
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 питки
1 червена чушка
100 г кисели краставички
1 скилидка чесън
3 с. л. майонеза
3 с. л. кетчуп
2 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус
3 ч. л. кимион
1 глава червен лук
2 домата
1–2 краставички (150 г)
4 резена сирене Чедър за тост
1 маруля
800 г телешка кайма
сол и бял пипер на вкус  

Питките се разрязват на 3 равни части и се запичат по 1 минута от двете страни на тостер или нагрят тиган. Доматите и лукът се нарязват на шайби, а краставичките – на тънки ивици.
Каймата се овкусява със сол, пипер и кимиона, омесва се и се оформят кюфтета. Пекат се около 3 минути от двете страни на плоча или загрят тефлонов тиган. Когато се обърнат, върху всяко се поставя от сиренето „Чедър“, за да се разтопи леко от топлината.
Върху първата част от питката се поставя едно листо маруля, върху него се слага кюфтето, а отгоре – втората част от питката. След това отново се слага маруля, 2 шайби домат, няколко ивици краставици и 2–3 кръгчета лук.
Сосът се приготвя, като чушката, краставичката и чесънът се накълцват наситно и се смесват с горчицата, кетчупа и майонезата. Ако е нужно, се овкусява с бял пипер и сол и се сервира в сосиера към бургера.

Съвет: Отделните части от питката могат да се намажат със соса предварително, а бургерът да се поднесе с чипс от пържени картофи или салата по избор.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft