Любимия на поколения шоколадов десерт Тоблерон е едно от нещата, които навремето купувахме само от магазин Кореком, при това с връзки! Днес обаче триъгълното шоколадче е достъпно във всеки магазин, макар цената му да е доста висока. Добрата новина е, че ние можем да ви научим как да си приготвите истински домашен Тоблерон , при това най-вероятно ще ви излезе по-евтино от магазина (е, не много).
Домашен Тоблерон
Продукти:
250 гр. масло (маргарин)
3 яйца
300 гр. захар
200 гр. шоколад
2 чаени лъжички какао
100 гр. печен сусам
100 гр. нарязани орехи
200 гр. натрошени бисквити
малко масло за глазура
100 гр. шоколад за глазурата
Приготвяне:
Разтопете маслото заедно с яйцата и захарта, след което разбъркайте, докато всичко се разтопи добре.
Добавете какаото и шоколада, ядките, натрошените бисквити и сусама.
Поставете сместа във форма (или купа), предварително намазана с мазнина.
Оставете да се охлади, след това разтопете шоколада с маслото и залейте десерта с глазурата отгоре.
Нарежете на триъгълници.
Да ви е сладко!