Само един домашен хляб може да ухае и смачка толкова хубаво. Да, в супермаркетите можете да закупите най-необичайните хлебни изделия, но те нямат основния компонент - любовта, пък и в днешно време знаете ли да е спазвана хигиената при направата им.
Всъщност именно благодарение на този компонент домашното печиво винаги е толкова невероятно вкусно. Хляб, приготвен по тази рецепта, се оказва ароматен, вкусен, с нежна текстура и вкусна коричка ...
Прилича на същия хляб от детството! Идеален като придружител към основните ястия и като основа за вкусни сандвичи. И така, време е да приготвите домашен хляб във фурната .
СЪСТАВКИТЕ
250 г брашно
6 г суха мая
4 г сол
30 г масло или маргарин
100 мл прясно мляко
50 мл вода
ЗА намазване отгоре
1 жълтък
5 г мляко
ПОДГОТОВКА
Комбинирайте всички сухи съставки в купа, добавете маргарин, мляко и вода. Омесете тестото. Поставете готовото тесто в купа, леко намазана с растително масло, покрийте с фолио и сложете на топло място за 30 минути.
След 30 минути извадете и омесете тестото. Отново покрийте купата с тестото с фолио и го поставете на топло място за още 1 час.
От готовото тесто започнете да оформяте хляб. Поръсете работната повърхност с брашно, разточете тестото и го направете на слой с дебелина около 0,5 cm.
Започнете да разточвате тестото на руло, не стегнато, но в същото време достатъчно здраво, така че да няма празнини в готовия хляб! Важно е след всяко завъртане на тестото да прищипвате плътно ръба на рулото с пръсти, като го прикрепяте към листа на валцувано тесто.
В самия край на сгъването закрепете правилно ръба. Поставете така образувания хляб върху хартия за печене. Покрийте с кърпа и отново оставете настрана за 30 минути.
Загрейте фурната до 200 градуса. Сложете хляба в предварително загрятата фурна за 30 минути. Готовият хляб се охлажда на телена поставка. Приятен апетит!
При готвенето хлябът най-често се използва за приготвяне на различни тостове . За да получите тази популярна закуска, хлябът се пържи заедно с яйцето и всички видове допълнителни съставки.
Нашите читатели са експерти в готвенето, затова ви молим да напишете коментар и да споделите рецептите си за домашен хляб. Наистина свежият и вкусен домашен хляб на масата е радост и комфорт във всеки дом.