Домашен хляб по известната рецепта на Юлия Висоцка-Пухкав става и толкова ароматен, че още топъл се разкъсва на залци и се омита!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашен хляб по известната рецепта на Юлия Висоцка-Пухкав става и толкова ароматен, че още топъл се разкъсва на залци и се омита!
Домашен хляб по известната рецепта на Юлия Висоцка-Пухкав става и толкова ароматен, че още топъл...
6193
Домашен хляб по известната рецепта на Юлия Висоцка-Пухкав става и толкова ароматен, че още топъл се разкъсва на залци и се омита!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Противно на общоприетото схващане, че печенето на вкусен хляб изисква професионално оборудване и специални умения, готвенето е много просто. Юлия Висоцка уверено заявява: "За това е достатъчно само едно желание и основен набор от съставки .

"

„Пухкавият домашен хляб със златисто хрупкава коричка е точно това, което гостоприемната домакиня трябва преди всичко да почерпи дългоочаквани гости“ - казва Юлия.

Днес погледнаха в кухнята на известната домакиня и разбрахме как да приготвим домашен хляб, така че отвън да се окаже въздушен и хрупкав. Стъпка по стъпка рецептата, както винаги, се споделя с вас, скъпи читателю.

КАК ДА ПЕЧЕМ ХЛЯБ У ДОМА
СЪСТАВКИТЕ

  • 1 кг брашно
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 15 г суха мая
  • 15 г морска сол
  • 700 мл вода

ПОДГОТОВКАЗа да направите вкусен хляб , започнете с пресяване на брашното. По време на този процес брашното се насища с кислород, което прави хляба да стане невероятно пухкав и ефирен.
След това добавете мая и сол към брашното и разбъркайте съставките. Загрейте водата до 20 градуса и я добавете към сухата смес от съставки. Разбъркайте всичко с дървена лъжица.
Когато тестото се е сгъстило достатъчно, поръсете брашно върху масата, сложете тестото върху него и го омесете с ръце.

След това вземете дълбока купа и щедро я намажете със зехтин. Сложете тестото в купа, покрийте с кухненска кърпа и изпратете на топло място за 40-60 минути.
След като поставите тестото върху маса, поръсена с брашно, и направете втората партида. Сложете тестото отново в купа и поръсете щедро с брашно. Този малък трик ще ви позволи да получите хрупкава кора, която е най-вкусната част от прясно изпечен хляб.

След това покрийте купата с тестото с кърпа и отново поставете на топло място за още един час.Сложете фурната да загрее до 250 градуса, а междувременно много внимателно извадете тестото от купата и оформете от него спретнато топче.
Покрийте листа за печене с пергамент, поръсете го с брашно и отгоре сложете оформения хляб. Сложете тава за печене с хляба във фурната за 10 минути, след което намалете температурата на загряване до 220 градуса и изпечете хляба за още половин час.

„ Печенето на домашен хляб изисква точност и търпение “, коментира Юлия Висоцка. "Дори фурната трябва да се затваря внимателно, бавно ", казва тя.

Ако следвате тази проста инструкция, резултатът е такова чудо. И тръпнем да опитаме  !

 

 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft