Чудесен вариант за бърза и обилна закуска за цялото семейство. Тези пухкави хотдози са разкошен старт на деня.
Пухкав домашен хотдог на тиган
Продукти:
0,5 л кисело мляко
2 яйца
300 мл заквасена сметана
2 с.л. майонеза
0,5 ч.л. сода за хляб
1 с.л. зехтин
1 ч.л. захар
сол
брашно - колкото поеме
наденички (може и кренвирши)
горчица
топено сирене
Приготвяне:
Изсипете содата в киселото мляко, разбъркайте.
Когато бълбукането и пененето спре, добавете останалите съставки и замесете много меко тесто.
Отнема малко повече от килограм брашно.
Увийте тестото във фолио и оставете да престои 2 часа.
Нарежете наденичките на парчета и запържете от всички страни.
Не е нужно да пържите, но така имат по-добър вкус.
Разделете тестото на парчета, разточете ги (не много тънко).
Сложете пълнеж на всяко парче тесто: за децата може топено сирене и наденичка, а за възрастните - горчица или пикантен хрян с наденица отгоре.
Увийте под формата на хотдог. Изпържете от двете страни в растително масло до златисто кафяво.
Ако не харесвате хрупкава коричка, тогава сложете капак на тигана и пържете покрити, за да омекнат.
Добър апетит!