Този вкусен десерт с шоколад без печене ще стане истински хит тази година! Обичат го малки, обичат го големи и дори няма да си спомните за сладоледа, който досега сте купували от магазина! Представяме ви рецептата за невероятния Чийзкейк Милка , който покори света:
Чийзкейк Милка без печене
Продукти:
Форма с диаметър 19 см
Основа:
170 г шоколадови бисквити
50 г разтопено масло
1 с.л. бита сметана
Крем:
400 г бита сметана
200 г кондензирано мляко
20 г (2 с.л.) какао
За шоколадова глазура:
100 г черен шоколад
100 г бита сметана
Приготвяне:
Смелете бисквитите, прехвърлете в купа и залейте с разтопено масло.
Добавете 1 супена лъжица сметана и притиснете полученото бисквитно тесто върху дъното на формата, която предварително сте застлали с хартия за печене.
СЪВЕТ: Можете да използвате например стъклена чаша, за да притиснете хубаво тестото във формата.
Поставете формата в хладилника и пригответе крема.
Изсипете сметаната в купа и изсипете кондензираното мляко, докато разбивате.
Разделете масата на две части, изсипете една част в отделна купа и разбъркайте с какаото.
Разбийте на плътен крем.
Пригответе глазурата, като изсипете гореща сметана върху начупения шоколад и разбъркайте с бъркалка до гладкост.
От хладилника извадете формата с втвърдената основа.
Нанесете купчини какаов крем, около него шприцовайте глазура, а останалата част напълнете с бял крем.
Наслоявайте по този начин шоколадов и бял крем, докато се изчерпат.
С останалата глазура шприцовайте върху тортата, размажете хубаво с лъжица и го оставете да изстине.
Ако искате да поднесете като сладоледена торта, може да замразите за 5-6 часа.
Готово.
Сега всичко, което трябва да направите, е да нарежете и сервирате.
Да ви е сладко!