600 г телешка кайма
1 кубче телешки бульон
1 в. ч. бяло вино
2 с. л. брашно
1 стрък пресен лук
250 г печурки
20-30 г краве масло
2 с. л. олио
2-3 к. ч. олио за пържене
2 яйца, брашно и галета за паниране
сол и черен пипер на вкус
2-3 с. л. галета
1 яйце
1/2 връзка магданоз
1 глава лук
1-2 с. л. лимонов сок
Лукът и магданозът се нарязват наситно.
Каймата се смесва с яйцето, галетата, солта, черния пипер, лука и магданоза.
От получената смес се оформят по-големи плоски кюфтета, които се овалват последователно в брашно, разбити яйца и галета и се пържат в нагорещеното олио от двете страни до златисто.
Лукът за соса се нарязва наситно, а гъбите - на филии.
Задушават се в загретите масло и олио и след около 10 минути се добавя брашното.
Съдът се оттегля от огъня, добавя се бялото вино, разбърква се добре и се връща на котлона.
Сипват се 400 мл вода, овкусява се с телешкия бульон и се кипва.
Вари се до сгъстяване и се добавя лимоновият сок. Готовите шницели се сервират със соса.