Смесват се какаото с млякото на прах и се разбърква добре, за да не останат бучки. Водата, маргаринът, захар и ванилената захар се слагат в съд на котлона, за да се разтопят. Добавя се сместа с какао и мляко и се варят заедно при непрекъснато бъркане. Щом сместа стане хомогенна, се дръпва от огъня. Прибавят се нарязаните или цели лешници, стафидите (предварително може да ги накиснете в гореща вода или ром), по желание - кокос. Сместа се прехвърля в покрита с намазнена хартия за печене тава (за да се извади по-лесно после). Тавата може да е с всякаква форма. Най-добре оставете шоколада да престои една нощ на хладно място (не в хладилник), за да се смесят добре вкусовете и да се втвърди. Щом шоколадът се втвърди добре, се нарязва във формички по Ваш вкус!
Домашен шоколад с лешници и стафиди
1 Март 2014
9781
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари