Писахме за рецепти за палачинки, а сега нека си и приготвим шоколадов дресинг, с който да си ги хапваме вкусно, вкусно.
За да превърнете обикновените палачинки в произведение на изкуството, пригответе за тях щедър топинг - шоколадов сос . Това не отнема много време: само 20 минути за цяла чаша апетитна смес. Най- важното е, че нашият шоколадов сос за палачинки е естествен и не съдържа консерванти или аромати.
Ще ви трябва барче с тъмен шоколад и течен мед, който може да бъде заменен с царевичен сироп в същото количество. Калориен сос - само 165 ккал на 100 грама .
съставки
Тъмен шоколад 110 g
сметана 150 ml
захар 0.5 стека
мед 3 супени лъжици
масло 2 супени лъжици
сол 1 щипка
Екстракт от ванилия 1 ч. Л.
подготовка
Натрошава се или се нарязва шоколад. Налейте половината сметана в малка тенджера, добавете мед, захар, сметана, масло и щипка сол. Сложете на огъня. Докато разбърквате соса с размахване, изчакайте мехурчетата да се образуват около ръбовете.
Намалете топлината и гответе сместа за още 7-10 минути, като разбърквате интензивно. След това извадете тенджерата от печката, добавете останалия шоколад с ванилия и разбъркайте добре, за да не останат бучки. Охладете шоколада и продължете да разбърквате още 5 минути, докато сосът се сгъсти.
Нашият обикновен шоколадов сос е готов. Сервирайте го с палачинки , сладкиши , торти и сладолед и събирайте възхитителните погледи.
Кажете на приятелите си за това и се насладете на храната си!