Ябълковият оцет често се среща в почти всяка кухня, тъй като е едно чудесно допълнение към много ястия. Въпреки това в народната медицина също се използва, за се лекува някои състояния.
Японско проучване тества 175 затлъстели хора, които правят диети.
Учените са установили, че тези хора, които са използвали ябълков оцет са загубили повече тегло, отколкото другите. Според експертите, ябълковият оцет активира някои гени, които участват в процеса на изгаряне на мазнини.
Освен това учените са доказали, че ябълковият оцет също така е ефективен при понижаване нивото на кръвната захар. "Анти гликемичният ефект" на ябълковия оцет е много добре документиран.
Ето как да си направите ябълков оцет в къщи:
Съставки:
6-8 необелени ябълки
2 супени лъжици мед
вода
Начин на приготвяне:
В голям стъклен буркан, сложете ябълките, нарязани, но необелени и го напълнете с вода, така че да покрие ябълките. След това добавете меда и разбъркайте добре, за да се разтвори.
Сложте хартиена кърпа на отвора на буркана, затворете го и оставете да престои 2 седмици. След това прецедете, извадете всички останки от ябълките и изсипете само течността обратно в буркана.
Оставете го за четири седмици, но не забравяйте да го разбърквате всеки ден.
След този месец, можете да започнете да използвате вашия домашен ябълков оцет и се наслаждавате на чудодейните му ползи за здравето!