Домашен ябълков пай със сметана
1 Декември 2014
13884
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Измийте ябълките, обелете ги и ги нарежете на ситно. Поръсете ги със захарта, добавете ром и задушете, докато омекнат, след което ги оставете да се охлаждат.
Омесете тесто от посочените продукти и го оставете на хладно място малко да престои.
Поставете тестото в намаслена тава и го разтеглете до дебелина два сантиметра.
Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.
Изпеченото тесто се намазва с приготвения пълнеж и тавата се пъха във фурната да се запече 10-тина минути.
Готовият пай се украсява с разбитата сметана.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари