Домашен ябълков пай със сметана

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Домашен ябълков пай със сметана
Домашен ябълков пай със сметана
admin
Добавена от: admin
13884
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото: 
250 гр. брашно 
120 гр. масло или маргарин 
2 яйца 
70 гр. счукани орехи 
кората от 1 лимон

За плънката:
1 кг кисели ябълки 
120 гр. захар 
4 супени лъжици ром 
1 ванилова захар

125 гр. сметана

Измийте ябълките, обелете ги и ги нарежете на ситно. Поръсете ги със захарта, добавете ром и задушете, докато омекнат, след което ги оставете да се охлаждат.

Омесете тесто от посочените продукти и го оставете на хладно място малко да престои.

Поставете тестото в намаслена тава и го разтеглете до дебелина два сантиметра.

Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.

Изпеченото тесто се намазва с приготвения пълнеж и тавата се пъха във фурната да се запече 10-тина минути.

Готовият пай се украсява с разбитата сметана.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft