200 гр масло
1,5 чаша пудра захар
4 яйца
1 чаша прясно мляко
1 пакетче бакпулвер
3 чаши брашно
1 кг ябълки
половин чаша орехови ядки
2 супени лъжици грис
2 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка канела
пудра захар
Разбийте маслото с пудрата захар на пухкав крем. Прибавете един по един 4 жълтъка, прясното мляко, в което сте разтворили бакпулвера, и брашното. Разбийте сместа и прибавете лъжица по лъжица разбитите на сняг белтъци. Обелете, настържете и отцедете 1 кг ябълки. Разбъркайте ги с ореховите ядки, 2 лъжици грис, 2 лъжици захар и 1 лъжичка канела. В намаслена и поръсена с брашно тавичка изсипете половината от тестото, отгоре разпределете ябълковата смес и върху нея - другата половина от тестото. Печете сладкиша в умерена фурна и го наръсете с пудра захар, когато го извадите.