Домашен ягодов ликьор
8 Май 2013
22032
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг ягоди
800 г водка
100-200 г ром
1 ½-2 ч.ч. кафява захар
аромати по желание
Измитите и почистени ягоди леко се намачкват и се поставят в тенджера. Посипват се със захарта. Похлупват се. Така престояват ден-два. След това се прехвърлят в подходящо шише и се заливат с водката и рома. Затвореното добре шише престоява най-малко 2-3 седмици. Разклаща се всеки ден. След това съдържанието се прецежда до получаване на бистър сироп. Съхранява се в стъклени бутилки.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари