За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Домашна баклава с орехи и бисквити - неочаквано добра комбинация!
Домашна баклава с орехи и бисквити - неочаквано добра комбинация!
28 Декември 2015
24945
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В по-висок съд се поставят захарта, ваниловата захар, ядките и смлените бисквити, и се разбърква. В намазнена тавичка първо се поставя една кора, поръсва се с олио и се слага малко от плънката. Втората кора се поръсва само с олио. Върху третата кора се поставя малко от мазнината, малко от плънката и трите кори се завиват заедно на руло. Процедурата се повтаря с всички кори. Така подредената баклава се пече 30 минути в загрята на 200 градуса фурна.
За сиропа:
В купа се слагат захарта и водата. След като заври, сиропът се оставя 10 минути на слаб огън. Със студения сироп се залива топлата баклава.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари