Домашна баница за Ивановден

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Домашна баница за Ивановден
Домашна баница за Ивановден
admin
Добавена от: admin
31165
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 килограм брашно
прясна мая за хляб колкото кибритена кутийка
1 чаена лъжица сол
1\2 чаена лъжица захар
1 1\2 чаена чаша натрошено сирене
4 яйца
2 кафяни чашки разтопено краве масло
2 супени лъжици свинска мас

Най-напред размийте маята с малко хладка вода и прибавете захарта. Замесете гладко тесто от втасалата мая, брашното, 1 разбито яйце и солта.
Добре омесеното тесто разделете на три части, които оформете на топки. Намажете тестото с мас, покрийте го с кърпа и го оставете за половин час в топло помещение да втаса. От всяка топка разточете по една дебела кора с размерите на тавата, в която ще печете баницата.
Пригответе плънка от останалите разбити три яйца и натрошеното сирене.
Поставете първата кора в намаслената тава и я застелете с половината от плънката. Предварително трябва да сте я поръсили с разтопеното краве масло.
Направете същото и с втората кора.
Най-горната - третата кора, напоете обилно с мазнина.
Печете баницата в умерена фурна.
След като се изпече, непременно я покрийте с памучна кърпа, за да остане мека кората й.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft