За тестото:
1 чаша (200 мл) прясно мляко
1чаша кисело мляко
1 чаша олио
малко сол
20 гр мая
брашно - колкото поеме
За плънката:
5 средно големи картофа
1 глава кромид лук
малко сол, черен пипер, червен пипер
3 с.л. олио
1 с.л. доматно пюре
За намазване:
1 яйце
1 с.л. кисело мляко
малко сусам
Първо се приготвя плънката. Картофите се сваряват, обелват и се намачкват с вилица. Кромидът се нарязва и се запържва в олиото, докато омекне, след това се добавят картофите, подправките, доматеното пюре и всичко се обърква добре, след което се дръпва от огъня и се оставя да изстине.
За тестото: В затопленото прясно мляко се разтваря маята, добавят се сол, киселото мляко, олиото и постепенно брашно, докато се получи гладко и меко тесто. Разделя се на 8 топки и се оставят да почиват 10-тина минути. Всяка топка се разточва на тънка кора, напръсква се с малко олио, в единия край се слага част от плънката и се завива на руло.
Повтаря се с останалите кори и плънка, като рулата се редят в намазнена и набрашнена тава на охлювче. Готовата баница се намазва със смес от разбитото с 1 с.л. кисело мляко яйце и се поръсва със сусам. Фурната се включва на 200 градуса и щом се загрее, баницата се изпича до зачервяване.