Домашна баница с мас и сирене
25 Февруари 2012
35529
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Замесва се тесто от 200 мл хладка вода, брашното, содата, солта, олиото и оцета. Разделя се на две и всяка част се прави на осем топки, които се разточват на малки кори. Намазват се с размекнатата мас и се поставят една върху друга. От тях се разточва една кора, която се сгъва на две, намазва се отново с мас и пак се сгъва докато станена топка. Така се обработва и втората част от тестото. Двете топки пресояват в хладилника 3-4 часа. Едната се разточва с размерите на тавата, в която ще се пече. Поръсва се с натрошеното и разбърканото с яйцата сирене. Втората топка също се разточва и се слага отгоре. Залива се със сгорещеното масло, разрязва се като баклава и се пече в силно загрята фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари