Домашна баница с риба
29 Януари 2013
8235
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От брашното, щипка сол, 30 г масло, яйцето, 1 ч.л. (5 мл) оцет и малко хладка вода се приготвя меко тесто, което се изтегля на кърпа (както за щрудел). Плънката се приготвя от бланширано в подсолена и подкиселена с оцет кипяща вода рибено филе, отцедено, почистено от кожа и кости, надробено и подправено с магданоз и парченца лимон (обелен и без семки). Плънката се разстила върху тестото, след което с помощта на кърпата се увива руло. Рулото се навива като охлюв в намазана с масло тавичка, наръсва се с останалото масло и по желание с малко сусам или мак, и се пече 25 минути в силна фурна. Нарязва се с остър нож и се поднася със лимонови резенчета.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари