Домашна баница с риба

вход през zajenata.bg
Домашна баница с риба
admin
Добавена от: admin
8235
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 г брашно
50 г масло
1 бр. яйце
оцет
300 г рибено филе
сол
магданоз
1/2 бр. лимон

по желание за поръсване: сусам, мак

От брашното, щипка сол, 30 г масло, яйцето, 1 ч.л. (5 мл) оцет и малко хладка вода се приготвя меко тесто, което се изтегля на кърпа (както за щрудел). Плънката се приготвя от бланширано в подсолена и подкиселена с оцет кипяща вода рибено филе, отцедено, почистено от кожа и кости, надробено и подправено с магданоз и парченца лимон (обелен и без семки). Плънката се разстила върху тестото, след което с помощта на кърпата се увива руло. Рулото се навива като охлюв в намазана с масло тавичка, наръсва се с останалото масло и по желание с малко сусам или мак, и се пече 25 минути в силна фурна. Нарязва се с остър нож и се поднася със лимонови резенчета.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft