2-3 пакета детски бисквити (в зависимост от формата за торта, с която разполагате)
2-3 кофички цедено кисело мляко (или 4-5 кофички кисело мляко, което трябва сами да изцедите)
пудра захар - около 1 кафена чашка на 2 кисели млека (зависи от сладостта, която искате да постигнете)
Разбъркайте цеденото кисело мляко с пудрата захар. Подредете един ред бисквити във формата на торта. Ако вече давате прясно мляко на детето, може да ги потопите за секунда в прясно мляко, за да омекнат по-лесно. Ако не, може и във вода или компот. Ако пък използвате изцедено от вас кисело мляко, може да го оставите по-рядко, за да може бисквитите да поемат от течността на млякото.
Намажете с млечния крем първия ред бисквити и върху него подредете втори ред бисквити.
Редувайте така крем и бисквити, докато станат 4-5 реда бисквити, или ако формата ви е по-голяма - може и 6. Може да подредите бисквитите и вертикално (както е в случая). Последния ред намажете с киселото мляко и го загладете добре. Оставете тортата да престои в хладилника поне 12 часа, за да омекнат бисквитите и да поемат добре вкусовете.
Ако искате да е цветна тортата, разбъркайте 3-тото кисело мляко с пудра захар (1/2 кафена чашка) и малко сладкарски оцветител, а може да добавите и нарязани на дребно горски плодове (ако детето вече ги е опитвало). Ако пък не желаете да ползвате оцветител или нямате, може да осветите с концентрирано бебешко пюре от сини сливи, горски плод или някое друго.
Махнете обръча от формата за торта, замажете внимателно тортата отгоре, както и от страни. Украсете тортата по желание и според фантазията си.
* Подходящо за деца над 6 месеца
Източник: lakomnik.bg