Разтворете в студеното прясно мляко нишестето, след това добавете яйцето и ванилията. Разбийте сместа добре и прибавете захарта. Сложете я на котлона на умерен огън и варете при непрекъснато разбъркване до получаване на гъст крем. Вземете малка тавичка и намажете дъното с малко олио (с готварска четка или салфетка). Изсипете част от сместа в тавичката и разпределете равномерно с шпатула.
Отгоре подредете част от еклерчетата на един ред. След това отново залейте със сместа, загладете и отново покрийте с ред еклери. Редувайте така, като се стараете последният слой да е от крем. Загладете крема добре и най-отгоре украсете с разтопения на водна баня шоколад. Сложете тортата за 2-3 часа в хладилник, за да стегне добре, и след това я нарежете на малки парчета.
Автор: lakomnik.bg