Домашна извара от кисело мляко

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Домашна извара от кисело мляко
Домашна извара от кисело мляко
admin
Добавена от: admin
47989
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За около 1 кг извара:
6-7 литра прясно мляко (може неварено)
500 гр. кисело мляко

Разбийте добре киселото мляко. В съда, в който ще варите млякото, поставете прясното и киселото мляко заедно. Смесете ги добре, покрийте ги с капак или кърпа и оставете 24 часа да се вкисне цялото количество мляко. Ще се появят парцали и / или мехурчета на повърхността. 

С добавянето на киселото мляко се ускорява процеса на вкисване. 
Разбъркайте, поставете на огъня да заври и след като кипне, веднага дръпнете настрана. 
Оставете да се охлади и охладеното мляко прецедете се през цедка, покрита с марля. Оставете 2-3 часа да се отцеди добре. Изцеждането на течността зависи от вашия вкус и количеството мляко, което сте използвали. Ако е по-голямо количество, по-бавно ще се отцежда. 
Ако харесвате по-кремообразна извара, също не трябва да се отцежда дълго. Ако искате суха смес, оставете да се цеди по-дълго (може и цяла нощ). 
Изварата се прецежда охладена. 
Може да я замразите, като я сложите в торбички за замразяване, но не пълни догоре, а само 300-400 гр. Завържете ги на възел и сплескайте като лист. Тези тънки листа са леки за размразяване или нарязване при необходимост.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft